Ένα μεγάλο όνομα της Formula 1 ξεκίνησε την δραστηριοποίησή του στον χώρο της κατασκευής πολυτελών θαλαμηγών. Πρόκειται για τον Wilson Fittipaldi ο οποίος ίδρυσε ένα ναυπηγείο πολυτελών θαλαμηγών στο Ρίο της Βραζιλίας. Η γκάμα του περιλαμβάνει διάφορες σειρές σκαφών με μήκος από 30 έως 70 μέτρα. Μέχρι τα 45 μέτρα τα σκάφη κατασκευάζονται από αλουμίνιο, ενώ από τα 45 μέτρα και επάνω, κατασκευάζονται από χαλύβδινη γάστρα και υπερκατασκευή αλουμινίου. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα ναυπήγησης σκάφους εξολοκλήρου από αλουμίνιο στα 70 μέτρα κατόπιν παραγγελίας. Η Βραζιλία ως γνωστόν αποτελεί μία από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην παραγωγή αλουμινίου παγκόσμια.
Ο Wilson Fittipaldi έχει επισυνάψει σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως το σχεδιαστικό γραφείο Luiz de Basto. Το εν λόγω γραφείο έχει συνεργαστεί με το Thyssen croup, το οποίο συμμετέχει μετοχικά στα μεγαλύτερα ναυπηγεία κατασκευής θαλαμηγών στον κόσμο, προμηθεύοντάς τα πρώτες ύλες.
Όλος ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός των σκαφών Fittipaldi προέρχεται από μεγάλους αμερικάνικους οίκους.
Τα σκάφη Fittipaldi αντιπροσωπεύονται στην χώρα μας από την εταιρεία Elysse yachts η οποία εισάγει επίσης τα ιταλικά Cerri και τα ολλανδικά Win van der Valk.
Πληροφορίες: Elysee yachts, Σωτήρος Διός και Ηρώων Πολυτεχνείου 43, Πειραιάς, τηλ.: 210.4116071, φαξ.: 210 4116061, email. info@elysee.com.gr , www.elysee.com.gr.